Д-р Петър Керемедчиев поема управлението на врачанската болница /снимки/

Д-р Петър Керемедчиев поема управлението на врачанската болница /снимки/ Д-р Петър Керемедчиев е изборът на държавата за изпълнителен директор на МБАЛ „Христо Ботев“-Враца, научи агенция BulNews. Той ще седне на мястото на досегашния ръководител Евгени Любенов, а в новия борд на директорите се очаква да влязат заместник-директорът на Националния център по обществено здраве и анализи проф. д-р Пламен Димитров и консултантът и член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз д-р Нели Нешева. 
Дали рокадите ще станат факт ще стане ясно по-късно днес след заседание на акционерите. На него се очаква кметовете да гласуват избора на новия изпълнителен директор и новия борд, като и да не освободят от отговорност старото ръководство.  Както и да гласуват градоначалниците, крайното решение е на държавата, която държи контролния пакет от акции в лечебницата и има последната дума. 
В момента д-р Петър Керемедчиев е изпълнителен директор на МБАЛ „Света Марина” ООД в Плевен. Малко преди събранието бъдещият изпълнителен директор на лечебницата заяви, че това е четвъртото му посещение във Враца, но след обстоен анализ е сигурен, че може да изправи на крака лечебницата. Докторът допълни, че вече има опит с оздравяването на болнични заведения в тежко положение и не се плаши от никакви предизвикателства. Условието му да се съгласи да застане начело на врачанската болница към държавата и в частност министерството на здравеопазването било да бъдат зад него и като встъпи в длъжност да го подкрепят при тегленето на кредит за покриване на огромните задължения. 
Вижте повече от изявлението на д-р Петър Керемедчиев във видеото. 


 
05.07.2019, 10:58 часа
5299 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha