Мелета и разправии между "Ботев" и "Славия" във Враца! Всичко се решава в София

Мелета и разправии между "Ботев" и "Славия" във Враца! Всичко се решава в София Отборите на „Ботев“ (Враца) и „Славия“ завършиха 0:0 в първия полуфинален плейоф за мястото даващо право на участие в баража за Лига Европа. На стадион "Христо Ботев" футболистите на Сашо Ангелов приемат състава на Златомир Загорчич, като и двата клуба имат амбиция да стигнат до седмата позиция в крайното класиране на Първа лига.
Първата голова възможност беше за "белите" в 23-ата минута, когато Георги Йомов се измъкна зад защитата, но реши да подава вместо да бие и сбърка. В 31-ата минута страхотна комбинация между Валери Домовчийски и Емил Стоев завърши с удар на крилото, който Георги Петков изби със сетни усилия в ъглов удар. Двубоят беше доста нервен, като и двата тима се бореха за всеки сантиметър на терена.
Буквално последната минута на първата част "зелените" пожелаха дузпа. Даниел Генов надбяга Димитър Велковски, който определено го засили с едната ръка. Крилото падна на земята, но реферът Валентин Железов му показа жълт картон за симулация. Нещо, което не беше правилно, тъй като играчът на врачани със сигурност не симулира. Двата отбора се изнервиха, като не спряха да се разправят, докато не се прибраха в съблекалнята на почивката.
Втората част започна със скандално отсъждане на рефера Железов. Първо Домовчийски докато финтираше Велковски посегна да го удари с лакът, след като бранителят го изрита в опита да му отнеме топката. Това не остана незабелязано от македонския плеймейкър на столичани Дарко Тасевски. Опитният халф се засили с всичка сила към нападателя, като го удари с лакът в главата, а след това го бутна с двете ръце в лицето. Голмайсторът падна на земята, а всички играчи на „Ботев“ поискаха червен картон, който беше задължителен. Съдията обаче показа само жълт картон на Тасевски, който заслужаваше да бъде пратен под душовете, а Домовчийски също не беше санкциониран.
При следващата атака Домовчийски стреля далеч от целта. Тасевски пък беше заменен принудително от Владислав Узунов, тъй като при сблъсъка с Домо се контузи в рамото.
Радослав Кирилов напусна за сметка на Илиян Мицански, докато Милан Вушорович влезе на мястото на Мечев.
Велковски стреля извън целта от фаул в 72-ата минута. Осем минути по-късно Вушорович се размина на сантиметри от попадението. Черногорецът нахлу отдясно и със силен удар нацели сглобката на Петков. Тимът на „Ботев“ търсеше попадение по-активно, но без да създава чисти положения. В 85-ата минута отново имаше сериозно меле на терена между двата тима. След центриране отдясно Петков изпусна топката, но играч на „Ботев“ бутна Гамаков пред голлинята извършвайки нарушение(което беше маркирано от Железон), топката попадна в Домовчийски, който стреля в легналия защитник, а в този миг опитният страж го избута в гърба. Нападателят падна, след което играч на столичани го настъпи, а друг го ритна, докато десетина футболисти започнаха да се бутат.

 „Ботев“ (Враца) – „Славия“ 0:0

Стартови състави:
„Ботев“ (Враца): Красимир Костов, Венцислав Керчев, Андреас Васев, Илия Миланов, Мартин Кавдански, Георги Вълчев, Йордан Апостолов,  Симеон Мечев, Емил Стоев, Даниел Генов, Валери Домовчийски
„Славия“: Георги Петков, Ертан Томбак, Милен Гамаков, Давид Хуманес, Димитър Велковски, Славчо Шоколаров,Янис Карабельов, Георги Йомов, Дарко Тасевски, Радослав Кирилов, Цветелин Чунчуков
07.05.2019, 19:23 часа
1695 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha