ГДБОП и жандармерия удариха видинското Дреновец, 9 са арестувани заради просешката мафия /ексклузивни снимки/

ГДБОП и жандармерия удариха видинското Дреновец, 9 са арестувани заради просешката мафия /ексклузивни снимки/ Специализираната прокуратура, ГДБОП и ОДМВР-Видин, с подкрепата на Дирекция „Жандармерия“ в МВР, извършват действия по разследване на организирана престъпна група за трафик на хора с цел просия (предимно в Кралство Швеция), както и пране на пари. Процесуално-следствени действия са започнали сутринта в 6 часа и продължават и в момента във видинското село Дреновец, община Ружинци.
9 души са задържани при акцията за разследване на просия и пране на пари предимно в Кралство Швеция, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев.
Всички задържани са българи от цигански произход. Парите, които са събрани, са инвестирани в къщи и в скъпи коли, които вече са иззети. Ще има разследване и за пране на пари. Ще назначим проверка на сградите и на приходите на лицата, отбеляза зам.-главният прокурор. В хода на разследването са претърсени 9 адреса /розовата къща на снимката/, а някои от задържаните имат роднинска връзка добави Гешев.
По неофициална информация сред задържаните е тартора Христо /на снимката/. Сутринта около 40 патрулки блокирали селото и атакували едновременно къщи на заподозрените. Част от униформените носели металдетектори, с които започнали да претърсват дворовете в имотите на бандата. В Дреновец се говори, че Христо е изкарвал от своите просяци по 500 евро на ден, като работели по 6 месеца в Швеция и след това се прибирали в България. През деня неговите хора там просели, а нощем крадели. Всичко спечелено тарторите обръщали в злато, което криели в тайници в земята. Фамилията притежава впечатляващ автопарк с различни марки луксозни автомобили.
20.04.2019, 13:37 часа
12715 3
Коментари

Врачанин

21.04.2019, 21:46 часа
В Кнежа за кво става въпрос ?

davidov

21.04.2019, 16:52 часа
qla bace u kriwodol gi widite na6te kalaidjii za care se mislat i ne samo muziki na maks wsi4ko na makks i nikoj negi zaka4a 4e sa bili opasni qla wijte kwi koli oni karat i kolko sa ne zakoni w vsi4ko

!!!

21.04.2019, 00:26 часа
На тия цигане им викат калайджии и ако тръгнете в всяко едно село ще намерите по едни такива калайджии.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha