Производителят на плочките за Пробива: Петната по нашите продукти с времето ще изчезнат

Производителят на плочките за Пробива: Петната по нашите продукти с времето ще изчезнат Във връзка със статията на агенция BulNews за новите плочки, поставени след ремонта на пешеходната зона на Враца, от „Земелрок Щайн Унд Дизайн“ ЕООД, които са производител на бетонните плочи, в медията ни бе получено писмо с искане на право на отговор.
Публикуваме текста без редакторска намеса:
"ОТГОВОР
от „Земелрок Щайн Унд Дизайн“ ЕООД
На 03.01.2019 г. в 8:40 часа на следния интернет адрес https://www.bulnews.bg/article/341113 в раздел „Събития“ е публикувана статия със заглавие „Скандал като за оставка! Плочките за дългоочаквания ремонт на пешеходната зона на Враца са менте, гарант за качеството им е Калин Каменов /снимки/“. Посоченият интернет адрес се администрира от сайта „BulNews, всички новини на едно място“.
Въпреки че в посочената статия не се цитира изрично „Земелрок Щайн Унд Дизайн“ ЕООД като доставчик на тъй наречените бетонни плочи „менте“, то от изложените в статията обстоятелства и посочване на мястото и извършените СМР - „ремонт на пешеходната зона на Враца“, става ясно, че критиките в статията са отправени към продукти с марката Земелрок, произведени от „Земелрок Щайн Унд Дизейн“ ЕООД, а именно: бетонови изделия с дебелина 8 см и мита повърхност, доставяни на обект „Централна пешеходна зона - град Враца“.
Продуктите Земелрок са с изключително високо качество и изказвания и публикации като горепосочената са необосновани и безпочвени. Видно от качените в горецитирания линк снимки поставените бетонови плочи (включително тези в жълт цвят) са с ненарушена цялост в отлично функционално състояние, поради което и не би могло да се говори за „дефекти“ и „коренна промяна на външния вид“, както и за „незадоволително качество“ и „откровено менте“ или за „компрометирана настилка“, както се сочи в горецитираната статия.
Светлите петна или шламове, които се образуват върху бетоновите продукти са технически неизбежни поради влаганите естествени суровини и са различно изразени в зависимост от атмосферните условия и начина на полагане. Тези изсолявания не влияят върху физико-механичните характеристики на продуктите. Въпреки че качеството на продуктите на Semmelrock Stein + Design не се намалява от наличие на варовикови изсолявания, но с цел запазване на визията на настаните площи, Земелрок Щайн Унд Дизайн ЕООД взема необходимите мерки. За повишаване на устойчивостта към изсоляване компанията Земелрок използва добавка за по-добра пластичност на бетона, което прави бетоновите изделия по-плътни и с ниска абсорбация на вода, както и подходящ температурно- влажностен режим при зреене на продуктите. При използване на подходящ детайл на полагане тези мерки помагат за минимизиране на варовиковите изсолявания. С течение на времето тези изсолявания изчезват. При желание те могат да бъдат почистени с подходящи препарати.
С оглед на гореизложеното BulNews е изходило при изготвяне на статията от субективни причини, свързани с личности в общинската администрация, но не и от обективни такива - като действително не отговаря на действителните правни и фактически обстоятелства. „Земелрок Щайн Унд Дизайн“ ЕООД предлага само качествени и изпитани продукти, притежава необходимите сертификати и тестове за продуктите си и искрено се надяваме, че медията/интернет страницата Ви BulNews спазва етичните принципи на българските медии, и подобни неточни материали ще останат прецедент и няма да бъдат публикувани занапред. „Земелрок Щайн Унд Дизайн“ ЕООД е надежден и коректен партньор в българската и международна бизнес среда и продуктите му се ползват с добро име, качество и стабилност, като дружеството възнамерява да запази това и в бъдеще!
С уважение Екипът на „Земелрок Щайн Унд Дизайн“ ЕООД"
 
13.02.2019, 10:06 часа
2300 5
Коментари

до кмета чао

17.02.2019, 16:09 часа
а нивелацията къде им е на тия итонгови плочи?

?!

16.02.2019, 17:52 часа
Само от "уважение" към двата палеца надолу и тъй като случайно видях на живо тези плочки от снимката-фирмата производител сигурно може да изясни следното-липсата на част от повърхностният слой точно на местата на изсолване запазена цялост ли е?За 2м!

?!

13.02.2019, 14:34 часа
На ред е и площад "Христо Ботев" да се "разкраси по този начин!Бетон,вместо естествени материали,които са се доказали във времето! Красотата трябва да е навсякъде!Във всички случаи функционалността и евтината поддръжка са по-важни и генерират разходи

?!

13.02.2019, 14:29 часа
петната сигурно ще изчезнат заедно с плочките! Абсорбираната вода, при минусови температури разрушава бетоновите изделия!Смешно е за "имените" фирма да предприема мерки в последствие т.е. да се учи за чужда сметка!А сметката е-от джоба ни! Честито!

?!

13.02.2019, 14:25 часа
Тези "велики" производители с накърнено достойнство, да дойдат и да почистят плочките с "подходящите" си препарати! Сигурно са включени в офертата им, както и дейностите по почистването? Да, ама надали! Относно изчезването... петната
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha