МВР: Корупцията във Враца расте

МВР: Корупцията във Враца расте 90 сигнала за корупция са разследвали служителите на областната дирекция на МВР във Враца за изминалата година, научи агенция BulNews. Образувани са преписки и са проверявани сигнали в сферата на здравеопазването, държавната и местната власт, социалните дейности и образованието, допълват от полицията.
От отчета на органите на реда става ясно, че от общо водените проверки по сигналите, 11 са приключени с мнение за образуване на досъдебно производство, а останалите са изпратени на прокуратурата по компетентност. 
Същевременно през периода структурите на МВР-Враца са разкрили 10 корупционни престъпления. 
Униформените отчитат тенденция на повишаване на броя на преписките и заведените досъдебни производства по линия на престъпленията с окраска „корупция“.  
Органите на реда поясняват, че регистрираните през 2018 година случаи на дадени подкупи са 5, като 4 от тях са разкрити. 
От областната дирекция на МВР-Враца посочват, че са разкрили и две престъпления, свързани със средства, предоставени на България от ЕС, с което са предотвратени щети за над 65 000 лева.
 
01.02.2019, 08:30 часа
3923 1
Коментари

galiver

01.02.2019, 10:53 часа
СПРАВКА - НОИ ВРАЦА !!! ТЕЛК !!! БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha