Отличиха служители от врачанския затвор на Национален фолклорен фестивал /снимки/

Отличиха служители от врачанския затвор на Национален фолклорен фестивал /снимки/ Затворът във Враца бе отличен на Национален фолклорен фестивал в Сливен, научи агенция BulNews. 
Голямото признание за служителите на директора на затвора старши комисар Ангел Кабатлийски бе получено по време на Първия национален фолклорен фестивал „Да се върнем при извора“.
Фестивалът бе проведен в Сливен от 23 до 25 януари. Служителите на врачанския затвор от самодейната танцова формация „Веселие“ завоюваха първо място в категорията „Танцово изкуство“. Формацията била създадена преди около два месеца, а нейн ръководител е началникът на охраната гл. инспектор Калин Стойчев. Формация „Веселие“ включва служители от почти всички сектори, а хореограф на момчетата е директорът на ансамбъла за народни песни и танци „Мездра“ Мирослав Аспарухов.
За големия си успех служителите на врачанския затвор получиха купа, грамота, парична награда и приз за народно пеене. Момчетата на Кабатлийски получиха и обещание за отпускане на средства за закупуване на костюми. 
Културното събитие, което се организира от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН), с подкрепата на община Сливен, беше открито от заместник-министъра на правосъдието проф. Николай Проданов. 
В културната проява се включиха над 130 служители от затворите и от областните служби „Изпълнение на наказанията“. Те представиха танцови и музикални традиции от различни етнографски региони на България. Съгласно регламента, фестивалът протече в две състезателни категории – „Танцово изкуство“ и „Музикално изкуство“. 
 
28.01.2019, 14:41 часа
2248 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha