Терор във Филипините! След бомбен атентат жертвите са 20, ранените - 81 (снимки 18+)

Терор във Филипините! След бомбен атентат жертвите са 20, ранените - 81 (снимки 18+) Две бомби избухнаха в района на катедрала на остров в южната част на Филипините, загиналите са най-малко 20 души, а ранените са 81, предаде Асошиейтед прес, цитирайки местната полиция.
Жертвите са били на неделна литургия. Сред тях има и цивилни, и военни. Първата бомба е избухнала в църквата на град Сулу, а втората на паркинга.
Загинали са петима войници и 15 мирни граждани. По-рано беше съобщено, че са загинали 27 души, но полицията обясни, че някои от телата са били преброени два пъти, посочва БТА.збухнала в катедралата на остров Холо по време на неделната литургия. Втората е избухнала около минута по-късно извън обекта, след като правителствените сили се притекли на помощ на пострадалите. Смята се, че тя може да е била прикрепена на паркиран мотоциклет.
Правителството на Филипините обеща в изявление, че ще преследва нападателите "докато всеки убиец не бъде изправен пред съда и изпратен зад решетките. Законът няма да прояви милост към тях".
На остров Холо действаха екстремисти от групировката Абу Саяф, обявена за терористична организация както от САЩ, така и от Филипините. Бойците на Абу Саяф извършват бомбени нападения, отвличания и обезглавявания на хора.
Властите все още не са изяснили мотива за нападението или дали то е свързано със състоялия се миналата седмица референдум, с който беше създадена нова мюсюлманска автономна териториална единица в южния регион Минданао, отбелязва ДПА.
27.01.2019, 13:58 часа
958 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha