Натопиха монтанска фирма за рециклиране, че гори незаконно отпадъци

Натопиха монтанска фирма за рециклиране, че гори незаконно отпадъци Бдителни монтанчани подадоха сигнал до Регионалната инспекция по околната среда и водите срещу фирма за рециклиране на пластмасови отпадъчни продукти, научи агенция BulNews. Хората се оплакали пред екоинспекторите, че на ул. „Никола Вапцаров“ №20, в района на бивша фабрика за безалкохолни напитки в Монтана се извършва незаконно горене на отпадъци.
При незабавна проверка на експертите от инспекцията на посочения адрес не са констатирали нарушения. Там се помещава фирмата „Болкан Рисайклинг“ ООД, която според еколозите притежава регистрационен документ за дейности по предварителна обработка на пластмасови отпадъци. След огледа на имота инспекторите решили да обходят района и в началото на ул. „Никола Вапцаров“ видели, че има контейнер тип Бобър, който дими. Еколозите установили, че контейнерът тлее от недобросъвестно изхвърлена жар от печки на твърдо гориво. Те веднага уведомили управителят на ОП „Чистота Монтана“, които да изгасят жарта и да изхвърлят отпадъците от контейнера.
През миналия месец екоинспекторите са получили и два сигнала за запалени гуми на изхода на Монтана в посока Враца и на околовръстния път на областния град.
18.01.2019, 08:25 часа
1524 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha