26-годишният Богдан Георгиев извади кръста от Дунав край Видин

26-годишният Богдан Георгиев извади кръста от Дунав край Видин На брега на река Дунав Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил отслужи празничен водосвет и отправи пожелание за здраве, мир и любов. 
11 смелчаци скочиха след кръста във водите на Дунав, като пръв до него достигна Богдан Георгиев на 26 години от село Новоселци. Той участва за пети път, а за първи път улавя кръста.
Кметът на общината Огнян Ценков връчи на Богдан парична награда от 100 лв., с пожеланието за много здраве и успехи в живота. Победителят благодари и изрази своята радост, че именно той е успял да се пребори за кръста на Йордановден и пожела здраве за себе си и за своето семейство.
На първите 10 записали се в ритуала общината осигури парична награда, а областният управител Албена Георгиева дари най-възрастния и най-младия участник. Андриан Илиев Петков, който е на 52 години, не се хвърля в ледените води на Дунав за пръв път, но признава, че трябва кураж и смелост, без значение на каква възраст си.
"Хвърляш дрехите и се гмуркаш. Това е философията. Иска се кураж, но пък трябва да има и адреналин" , призна най-възрастният участник. Най-младият е 18-годишният Цветан Иванов, който тази година участва в надпреварата за богоявленския кръст за пръв път, но няма да е за последен, призна младежът.
06.01.2019, 15:47 часа
1501 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha