Звезди пеят в Козлодуй в подкрепа на две близначета

Звезди пеят в Козлодуй в подкрепа на две близначета Божи и Марти са две деца от община Козлодуй. Живеят в село Хърлец в любящо семейство. Диагнозата детска церебрална парализа би могла да бъде по-лека, ако тригодишните момчета проходят. Това би могло да се случи след операция в САЩ, за която са необходими 130 000 $. 
В община Козлодуй са стартирани редица инициативи в полза на двете близначета. Детски градини и училища ще организират коледни базари, а кутии за събиране на средства има вече поставени в някои търговски обекти в Козлодуй.
На 30 ноември, петък от 18.00 часа в Дом на енергетика ще се проведе голямо събитие, включващоблаготворителен базар и концерт.
Изпълнителите Лора Караджова, Дивна, Ендо, Рафаел, Светли Миланов, танцов състав „Златия” ще участват в събитието безвъзмездно.
Талончета за вход, на стойност 20 лева могат да се закупят от касата на читалището в Козлодуй. При желание за допълнителна подкрепа може да се използват специално създадените банкови сметки /по долу в текста/.
"Здравейте, ние сме родителите на тези две слънчица - Божи и Марти, които решиха да се появят на бял свят по-рано от датата на термина за раждане. Те са дълго чакани деца. Родиха се в 32-ра ГС - в 7мия месец по 1,600 кг. Бяха в кувьоз 40 дни. Изписаха ги здрави по 2,300 кг. С времето забелязахме, че не показват признаци за нормално развитие за възрастта си и започнахме да правим рехабилитация. На година и 6 месеца им поставиха окончателната диагноза Детска Церебрална Парализа. Всеки месец по 10 дни посещаваме специализирани центрове в София и Котел. През останалото време ни обучиха и ние вкъщи да правим упражнения. Благодарение на рехабилитацията, децата ни започнаха да се обръщат, пълзят, да се изправят, да сядат и да се придвижват със специална проходилка.
Разбрахме за доктор Парк и неговата надеждна операция - Селективна Дорзална Ризотомия, която се прави на гръбначния стълб. Д-р Парк ни дава надеждата, че в резултат от операцията, ще се премахне мускулният спазъм, който пречи на Божи и Марти да проходят. В България такава операция не се практикува.
Подадохме документи и получихме отговор след 6 седмици, точно на празника "Малка Богородица", че децата ни са одобрени. Сумата е огромна и непосилна за нашето семейство, а операцията трябва да се направи възможно най-скоро.
Според д-р Парк след операцията Мартин ще има самостоятелно ходене във всяка среда, а Божидар ще ходи с бастунче в защитена среда. 
Молим всички Вас да ни помогнете в сбъдването на мечтата на нашите деца. 
Благодарим ви от все сърце!", пишат родителите на децата.
Всеки, който иска да помогне, може да дари средства по банковите им сметки:

Божидар Тихомиров Наков 
IBAN:BG66BPBI79444054650501
BIC:BPBIBGSF 

Мартин Тихомиров Наков 
IBAN:BG50BPBI79444054650401
BIC:BPBIBGSF 
20.11.2018, 16:55 часа
2885 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha