Община Козлодуй приключи втори голям проект за енергийна ефективност

Община Козлодуй приключи втори голям проект за енергийна ефективност Днес в община Козлодуй се проведе закриваща пресконференция по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административни сгради на Общинска администрация, гр. Козлодуй“. Проектът се финансира от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по договор за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-2.001-0078-C03. Продължителността му е 26 месеца.
Общата стойност на проекта е 666 907.15 лева, от които средствата от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие са 548 171.09 лева, националното финансиране е 96 736.06 лева и собствено финансиране на община Козлодуй - 22 000 лева.
Закриващата пресконференция се проведе в обновената  заседателна зала на местната администрация. На събитието присъстваха зам. - кметът Николай Николов, ръководителят на проекта Людмил Ангелов и представители на институции, сред които и Борислав Стоименов ръководител сектор енергийна ефективност в АЕЦ „Козлодуй“,.
Обновените по проекта обекти са бунгалата към основната административна сграда на общината, бившата полиция и 5-етажна сграда /СМК/. Те са напълно обновени и енергийно ефективни и имат нови красиви фасади.
Санирането на сградите по проекта има за цел значително да намали разходите за отопление и осветление. С ремонтните дейности обектите вече имат удължен експлоатационен срок. 
Целевите групи по проекта са 39 служители в общинската администрация, 16 служители на дирекция „Социално подпомагане“ и социално слаби лица, които са наематели на отделни помещения.
„Това е вторият ни голям проект по енергийна ефективност, като ни предстои завършването на още един подобен. Мога да кажа, че се справихме добре и в срок, за което благодаря на екипа за добре свършената работа“, каза Ангелов.
 
30.10.2018, 15:02 часа
817 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha