Касапница в синагога в Питсбърг

Касапница в синагога в Питсбърг Тежко въоръжен стрелец открил огън по еврейски богомолци по време на церемония за кръщаване на бебе в синагога в американския град Питсбърг. С действията си той бил 11 души и ранил шестима, съобщава агенция AFP
Това е едно от най-тежките подобни нападения в цялата история на САЩ. Стрелецът е идентифициран вече от полицията. Това е Робърт Бауърс, жител на Питсбърг. С викове „Всички евреи трябва да умрат“ той е нахълтал в синагогата „Дървото на живота“, където хората се събирали за съботната служба. 
На мястото пристигнали полицаи, но въоръженият мъж ги посрещнал с изстрели. По непотвърдени данни, трима от ранените от него служители на реда са загинали. Местните медии съобщават за осем жертви. Стрелецът се е предал на полицията. В молитвения дом има много ранени, на които се оказва първа помощ. Охраната на синагогата била засилена след кървавия инцидент. 
Президентът Тръмп определи нападението като „злонамерен акт на масов убиец“, който разпространява „омраза“ из Америка и отвъд нея, докато дъщеря му Иванка, която е преминала към юдаизма, нарече атаката „извратена“.
 
28.10.2018, 08:49 часа
442 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha