RyanAir анулира 600 полета за следващата седмица

RyanAir анулира 600 полета за следващата седмица Ryanair ще анулира над 12% от полетите си за два дни следващата седмица в най-голямата стачка, организирана някога след ескалирането на недоволството от срана на кабинния екипаж, съобщава Ройтерс, цитиран от Блиц.
Ирландската авиокомпания, която е най-голямата по брой на пътниците в Европа заяви, че ще бъдат засегнати близо 50 хил. клиенти, пътуващи от и до Белгия, Португалия и Испания на 25 и 26 юли, тъй като ще бъдат отменени до 300 полета на ден.
„Тези стачки са напълно неоправдани и няма да постигнат нищо друго освен да провалят семейни почивки“, се казва в изявление на авиокомпанията. 
На 12 юли Ryanair отмени 30 полета, когато стачкуваха само някои от пилотите в Ирландия. От компанията са заявили още, че ще анулират 24 полета в петък по време на втората от общи три стачки, планирани от пилотите.
Кабинният екипаж от цяла Европа публикува списък с 34 искания на 4 юли, включително искане за „справедлива заплата за живот“, по-добро заплащане по време на болничен и трудови договори на майчин език и съставени в съответствие с местното, а не с ирландското законодателство.
Кабинният екипаж се оплаква, че трябва да си плаща за водата, която консумира по време на полет и да дават писменни подробности за симпотими при болест.
Ryanair публикува в сряда в Twitter списък с придобивки, които се полагат на кабинния екипаж, включително заплащане до 40 хил. евро на година, заявявайки, че персоналът му има едни от най-добрите условия в Европа за нискотарифния сектор.
19.07.2018, 09:39 часа
863 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha