Врачани изреваха: Превърнаха зелени площи в гробище за коли /снимки/

Врачани изреваха: Превърнаха зелени площи в гробище за коли /снимки/ Зелените площи между блоковете 38 и 39 в ж.к. „Дъбника“ във Враца са превърнати в гробище за коли, научи BulNews. От бракмите и замърсяването в квартала се оплакаха десетки врачани, които спретнаха голям спор в социалните мрежи. Първа темата подхвана майка от града, която публикува снимка с „гробниците“ и призовава да бъдат премахнати, за да може децата да играят безопасно в района. След подкрепа от други врачани и доста негативни постове за собственика на колите, с коментар се включва и самият той. Мъжът обяснява, че автомобилите не пречат на никого и в същото време се намирали до кофите за боклук, където децата не би следвало да играят.
„Ако се премахнат тези „гробници“ от мястото, ще се освободи доста пространство за игра на децата, които сега тичат по улицата между колите. Зле ми е от гледката около блока и от мизерията, мръсотията и безхаберието, в което тънем“, споделят възмутени врачанки.
По време на разгорещения дебат хората сезират и общината, като призовават чиновниците да вземат бързи мерки срещу собственика на гробището за изгнили трошки. Хората искат час по-скоро автомобилите да бъдат извозени от района.
„Около някои блокове стана по-зле от моргите за коли. Използват междублоковото пространство, за да не плащат наем, но иначе се водят тарикати, да ама на дребно“, пише друг врачанин.
Хората припомнят, че от звено „Инспекторат“ към местната администрация извършват проверки на излезли от употреба моторни превозни средства. Проверките са със заповед на кмета Калин Каменов и ако собственикът на автомобилите не ги премести сам доброволно, то от общината ще ги закарат за вторични суровини.
Припомняме, че всеки жител на града може да подаде сигнал за подобни злоупотреби на телефон 0885 11 88 57.
25.05.2018, 12:45 часа
2841 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha