САЩ купуват стари руски вертолети, за да се учат как да ги свалят

САЩ купуват стари руски вертолети, за да се учат как да ги свалят САЩ се готвят да закупят стари руски вертолети, за да се учат да ги свалят, предава “Правда.ru „.„Командването по подготовка на ученията на тактическата група на сухопътните сили и морската пехота е поискало закупуването на два руски бойни хеликоптера - Ми-24 или Ми-17 на старо за учение на полигона в аризонския град Юма“ се казва в материял на седмичното издание Marine Corpse Times, цитирано от Фокус.
Идеята е руските вертолети да бъдат задействани като сила на агресора, противопоставяща се на силите, осъществяващи настъпателни и отбранителни операции. Още по-добре би било, ако военните получат и самолет, способен да осъществи въздушна атака на приятелските сили и да събира информация за тези сили.
Това не е нито първата нито последната история с „руска техника за бойни тренировки срещу Русия.Според различни медии Украйна вече е продавала на САЩ стари руски самолети. С тях Военновъздушните сили на САЩ са отработвали възможни въздушни двубои. Освен това ВВС на САЩ са взели решение да пребоядисат няколко свои самолета в цветовете на „агресора“, за да могат техните пилоти да свикнат да се целят по „вражеската разцветка“.
02.05.2018, 08:25 часа
1142 1
Коментари

Акъл на буци

02.05.2018, 20:30 часа
Краварите не знаят ли, че старите нямат нищо общо със новите, а най-важното за да свалиш един вертолет или самолет е да го уцелиш.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha