Саботират общинската програма за безплатна кастрация на бездомни животни в Мездра

Саботират общинската програма за безплатна кастрация на бездомни животни в Мездра Лични интереси на загрижени лица, „пазещи“ Община Мездра от закононарушение са причината да не се осъществи кампания по безплатно кастриране на домашни и безстопанствени животни. След подаден сигнал в ОДБХ-Враца от загрижен ветеринарен лекар днес инспекторите не позволиха стартирането на инициативата, тъй като столичните специалисти нямат регистрирана практика в Мездра. Функциониращата в гр. Мездра клиника пък не желае да предостави базата си за седмица, тъй като има записани манипулации през следващите дни. Кастрацията на куче в тази клиника струва над 50 лв. на собствениците на домашни кучета.  
На практика договорената безплатна кастрация, която щеше да намали популацията на бездомни животни в община Мездра и да спести разходите на стопаните на домашни любимци, не може да се осъществи заради неуредица на нормативната уредба и алчността на местни специалисти.
Кампанията трябваше да стартира от днес и да продължи до 06.05.2018 г. включително, като се предвиждаше екип от висококвалифицирани ветеринари от сдружение “Ветеринари в действие“ да кастрират и маркират безплатно домашни и бездомни животни. Решено бе мястото на манипулацията да е на ул.“Ал. Стамболийски“ – гаражите на Общината /над Пазара/. Предвиждаше се  осъществяването на минимум 150 хирургически интервенции.
Общината бе осигурила всички изисквани от специалистите материали и консумативи.
30.04.2018, 19:35 часа
3468 2
Коментари

Не се наядоха, ей

01.05.2018, 18:18 часа
Мчи как така ще посягате на хляба на Калинчиту- докторката ще вземе да пометне от глад,щото няма да има след туй нескопени животинки, -то тя така и така си ги изтребва със ваксината, Щом и държавните са се впрегнали да я защитават, кокала значи е як!

Габриела

30.04.2018, 23:29 часа
Какви неуредици в нормативната уредба? Къде сте чули и видели да се извършват операции в гаражи? И тези ветеринари следва да знаят, че кастрации се извършват само в ветеринарномедицински заведения с определена категория. А не на дървени маси в гаражи
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha