Мъж си изгори хранопровода с натурален сок

Мъж си изгори хранопровода с натурален сок Млад мъж приет в "Пирогов" с изгаряния на хранопровода, след като пил натурален сок. 23-годишно момче си купило натурален сок от столична бензиностанция. 
В болницата  му правят изследвания, които показват зачервяване на лигавицата на устната кухина, както и повърхностни промени на хранопровода и стомаха. Според пострадалия това са последствията от глътката сок.
Днес пострадалият мъж е напуснал болницата. По собствено желание.
Лекарите не могат да потвърдят. От Българската агенция по безопасност на храните също търсят отговор.
Резултати от тази проверка ще има другата седмица. 
А от фирмата-производител на натуралния сок са категорични, че, ако проверката докаже, че имат вина,  ще поемат отговорност. Но според тях изгарянето няма как да е от техен продукт.
"Във всички обекти на компанията наличните количества за продажба и доставки на консумирания продукт са блокирани”, съобщават от там. 
Единственият химикал, които използват е натриева основа.  С нея се мият машините преди да започне производството. Партидата, част от която е и сокът, от който потърпевшият твърди, че се е изгорил, е произведена преди около година. Една партида е 40-50 хиляди бутилки. Затова от фирмата смятат, че, ако в една бутилка беше попаднала основа, то щеше да има и в другите.
От бензиностанцията, откъдето е купен натуралният сок, отговориха, че оказват пълно съдействие на разследващите.
 
01.04.2018, 14:19 часа
2502 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha