Конкурсът „Малкият принц“ се провежда за пети път в Селановци

Конкурсът „Малкият принц“ се провежда за пети път в Селановци Във врачанското село Селановци днес ще се проведе вторият етап от националния конкурс „Малкият принц“. Конкурсът за есе се организира за пети път от основно училище „Никола Вапцаров“. Според регламента, в него участват ученици от втори до седми клас, запознати с едноименно произведение на Антоан дьо Сент Екзюпери. За първия етап, който приключи на 31 януари, свои съчинения са изпратили ученици от 23 области в страната. Класираните участници от първия кръг ще участват във втория етап, който ще се проведе днес. Наречен е „Среща на малките философи“ и ще започне в 9.30 часа. Докато се провежда конкурсът, възрастните, които придружават децата, учители и общественици ще участват в дискусия.
„Ще изтеглим една от петте предварително обявените теми. Децата ще се отправят да пищат към залата, която вече е подготвена за това. Квестори ще са читалищни служители, няма намеса на учител. Възрастните- гости, домакини, родители, баби, дядовци, общественици ще участваме в една дискусия, която предварително сме обявили в поканите и тя е свързана с темата от първия етап на конкурса.  Темата, която ще обсъждаме с възрастните е „Отговорността да възпитаваме в децата си отговорност“- каза директорът на училището Петя Русинова.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени след 14 часа. След това ще има програма, по време на която ще бъдат прочетени творби, участвали в конкурса. Ще бъде представена и драматизация по откъс от книгата „Малкият принц“.
01.04.2018, 09:35 часа
659 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha