Враца отново става ИТ столица на Северозапада за три дни

Враца отново става ИТ столица на Северозапада за три дни За трета поредна година "Враца софтуер общество" има удоволствието да ви покани на най-големия хакатон на територията на Северозападна България - Hack Vratsa. Събитието събира отбори от Враца и региона и ще се състои в ИТ центъра на улица "Кокиче" №14 между 27 и 29 април.
Компаниите-партньори на събитието ще се представят в петък вечер, работата на отборите ще тече в почивните дни, а победителите ще бъдат отличени в неделя следобяд.
Регистрацията за хакатона вече е отворена и можете да я направите на сайта http://hack.vratsa.net/ .
В HackVratsa могат да участват всички ученици, студенти и работещи, с интереси към програмирането, дизайна и предприемачеството. Целта на инициативата е заедно в екип да формулират концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване. В помощ на участниците има опитни ментори-програмисти, които ще дават насоки.
Участниците се групират в отбори от 2 до 5 души и могат да работят в една от 4-те категории:
- Уеб сайт и уеб приложение;
- Мобилно приложение;
- Десктоп приложение;
- Embedded системи (хардуер). 
Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код, се посочева в правилата на хакатона.
В неделя от 16 часа – участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури, което ще определи най-добре представилите се.
Първите три отбора печелят и парични награди - за първо място 1024лв, за второ - 512лв. и за трето - 256лв.
Основен партньор на събитието е Фондация “Америка за България”, а официални спонсори на HackVratsa са софтуерните компании Experian, Nemetscheck, Softserve, Questers и Inveitix, които са подготвили много изненади и награди за участниците.
27.03.2018, 13:03 часа
1049 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha