Обявиха регламента за фестивала "Магията на Мездра"

Обявиха регламента за фестивала "Магията на Мездра" Общинският фестивал „Магията на Мездра” ще се проведе на 3 и 4 май, съобщиха от общината. Проявата е посветена на 105-та годишнина от рождението на детския поет Асен Босев. Право на участие в него имат възпитаници на детски градини, училища, читалища, както и младежки групи и индивидуални изпълнители до 29 години.  От общината оповестиха регламента, по който ще се проведе фестивалът. На 3 май - Денят на изобразителното изкуство и литературата, в който участниците ще представят за общата художествена изложба свои илюстрации по стихове на Асен Босев. Желаещите да участват в рецитала, след откриването на изложбата ще изпълнят стихове на Асен Босев /в рамките на 5 минути на учебно заведение/. Участниците ще рисуват в учебните заведения, Центъра за подкрепа за личностно развитие, и читалищата в общината от 10.00-12.00 ч., а творбите трябва да донесат и предадат на организаторите в сградата на общинска администрация до 14.00 ч.
В 17.00 ч. на пл. „България” (или при лошо време в Дома на железничаря) ще бъде открита изложба от фестивалните творби, след която ще започне рецитала. През втория ден - на 4 май ще се проведе Ден на музикално-танцовото изкуство. За жителите и гостите на града ще има два концерта - от 9-11.30 ч. - изпълнения на деца до 7 годишна възраст, а от 17-19.30 ч. изпълнения на колективи или индивидуални участници на възраст от 7 до 29 години. За концертната програма могат да се заявяват участия /в рамките на 5-7 мин. на учебно заведение/ в следните направления: Първо направление - народни песни и танци; ІІ направление - модерни песни и танци; ІІІ направление - съчетания по художествена гимнастика; 
Младите фотографи от община Мездра, подали заявките си в срок, могат да снимат проявите на фестивала и да изпращат своите снимки на e-mail: [email protected]. Снимките им ще бъдат публикувани на сайта на община Мездра. За участие във фестивала ръководителите на групи трябва да попълнят и подадат Заявка по образец, да изготвят Присъствен списък и да осигурят Декларации за съгласие от родителите за фотозаснемане на децата до 18 години. Заявки се приемат до 20 април! Всички групови и индивидуални участници ще получат сертификати и награди.
 
26.03.2018, 14:58 часа
736 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha