БСП: Външни организации са източвали врачанската болница

БСП: Външни организации са източвали врачанската болница „МБАЛ „Христо Ботев“ трябва да бъде спасена, а не преструктурирана. Не искаме областното здравно заведение да бъде затворено или да се превърне в малка болница, без възможност да обслужва нормално пациентите, заради липса на отделения и специалисти“, заявиха от областната структура на БСП във Враца. От партията категорично застават зад исканията на протестиращите в подкрепа на болницата лекари и граждани. По думите им милионите дългове трябва да бъдат покрити от МЗ, което през всичките тези години също е знаело за случващото се.
По думите на Лилов, врачанската болница е била източвана и от външни организации. По думите му с пари от лечебното заведение са били финансирани други структури. Червеният лидер разкри, че са давани огромни средства за косене на трева в двора на лечебницата, както и на частна охранителна фирма.
„Болницата е използвана като средство за финансиране на външни организации, а ръководството е от партийни назначения, че включително и ПР-а“, категоричен бе областният лидер на БСП Иво Лилов.
От областната структура на партията се присъединяват и към инициираната от гражданите подписка в подкрепа на болницата. Групата общински съветници ще внесат и декларации против преструктурирането й.
"В момента болницата едва „крета“ със своите останали почти на половина отделения. Лекари и пациенти губят доверие в нея. Вече са затворени инфекциозното отделение, не функционират детска и съдова хирургия. Бъдещето на кардиологията е ясно за едва 2 седмици напред", обобщиха червените.
От БСП призовават за незабавна оставка на управители на борда на директорите на МБАЛ „Христо Ботев“-Враца, които са част от проблема. Друго важно е да не се търси печалба от болницата, а да се направи всичко възможно да продължи нормално да изпълнява функциите си.
01.03.2018, 16:08 часа
4200 6
Коментари

Уточнение 3

02.03.2018, 22:34 часа
Луканов поне ни даваше заплати, а Орлинчо, ни заплати, дълга на болницата стана 20 млн, от 12 за 18 месеца. Нали не краде, пък и Политическа подкрепа има. Оздравителния план е след 6 месеца да няма болница. Но си имаме нова калинка - Икономиески Дире

Уточнение 2

02.03.2018, 11:27 часа
Първо: не може да се въртят едни и същи фирми за доставки, нали имаме свободна конкуренция и пазар!! Второ: Преди да говорите кой какво точи, вижте кой има изгода от затварянето на болницата и кой какво е "прибрал" през годините и от коя партия е

Уточнение

02.03.2018, 10:33 часа
Корекция: И външни организации.............

ubava snimka

02.03.2018, 06:56 часа
ша гласувам за тия от снимката и вервам, че не лъжат и краднат

rrr

01.03.2018, 21:52 часа
pomqri mrasni dolni. Da umrat

Popov

01.03.2018, 16:38 часа
Питайте защо се гонят фирми като Цветогор, за да се доведат други, от друг град, безработицата във Враца е малка и нека работят външни фирми ...Орлин може да действа така само, ако болницата е на баща му.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha