Корнелия Нинова захапа сделката за ЧЕЗ

Корнелия Нинова захапа сделката за ЧЕЗ Корнелия Нинова захапа темата за сделката за българския бизнес на ЧЕЗ. Тя призова от парламентарната трибуна в декларация от името на БСП омбудсмана Мая Манолова да вземе отношение по въпроса, защото споразумението ще засегне бъдещето на българските потребители.
„Толкова ли държавата няма 300 милиона, за да си върне контрола върху държавната сигурност“, попита Корнелия Нинова. Лидерът на левицата посочи, че партията уважава усилията на премиера Бойко Борисов за перспективите за Западните Балкани, както и подкрепя предстедателството на Съюза на ЕС. „Но настояваме категорично да дойде и да даде отговори“, посочи тя, като нарече срещите на Борисов „вечери“. Според Нинова ако не се дадат необходимите отговори, значи налице е освен паралелна държава и паралелен премиер.
От името на БСП председателят на партията призова и президента Румен Радев да вземе отношение по въпроса, защото става дума за националната сигурност. „Защото енергийната система е част от нея“, коментира Нинова. Лидерът на левицата припомни, че над 2 милиона български граждани, семейства и потребители ще бъдат засегнати.
„Призоваваме всички институции като един да застанем този път и да кажем: „не даваме държавата, г-н Борисов“, коментира Нинова. Според нея именно премиерът носи персонална отговорност за бъдещето на тази сделка. „Ще се противопоставим на този най-ярък пример на паралелна държава“, заяви лидерът на левицата.
23.02.2018, 11:37 часа
1340 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha