Няма да евтанизират питбула, убил дете край Пазарджик

Няма да евтанизират питбула, убил дете край Пазарджик На този етап няма питбула убил дете в пазарджишкото село Мокрище няма да бъде евтанизиран, съобщи за "24 часа" директорът на областната агенция по храните д-р Петко Митев.
Инцидентът стана на 29 януари в дома на собственика на кучето Димитър Михайлов.Днес изтича 14-дневния карантинен период, през който трябваше да бъде установено дали кучето не е болно от бяс, като вероятна причина за агресията му към детето. Подобно заболяване обаче не е установено. Ежедневното наблюдение на експерти от дирекцията по храните е показало, че кучето не проявява каквато и да е било агресивност. Това вероятно се дължи на факта, че през карантинтния период питбула е бил хранен ежедневно и около него не е имало дразнители. Все още обаче не е готова назначената експертиза за агресивността на кучето, която се очаква всеки момент, поясни д-р Митев.
Той допусна, че след получаване й кучето може да бъде преместено от къщата на собствениците си в Мокрище, където бе оставено на отговорно пазене, в полицейски кучкарник, за да е на разположение във всеки един момент на досъдебното производство за смъртта на детото.
12.02.2018, 14:17 часа
551 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha