Във Видин излизат на протест с искане за магистрала до столицата

Във Видин излизат на протест с искане за магистрала до столицата Заради трафика по "Дунав мост 2" от 23 000 превозни средства седмично, пътят, който води сега към него, е заплаха за живота на пътуващите, твърдят организаторите на протеста.
Росица Кирова, председател на Гражданско обединение „Единни за промяна": Ние искаме да няма катастрофи по този път и знаем, че единственият възможен начин е, ако незабавно започнат процедури за изграждане на магистрала до Видин. Не говоря за обходни пътища.
Протестиращите ще преминат с автомобили през града и ще излязат на международния път до входа на Видин.
Вардан Папикян, Гражданско обединение „Единни за промяна": Мисля да разберат хората в София, от които зависи качеството на нашия живот, че това е първа стъпка. Все още протестът е мирен.
Според видинчани състоянието на пътищата е причина регионът да е най-бедният в Европа.
Янко Веков: Нашият град е най-изостаналият не само в България, а и в цяла Европа. 27 години политиците ни лъжат, че ще изградят магистрала или скоростен път и нищо до сега.
Организаторите на протеста настояват до една седмица Министерски съвет да приеме решение за стартиране на процедурите по изграждането на магистрала и тунел под Петрохан. Поставят и краен срок на строителството - май 2021 година. В противен случай ще поискат да се забрани преминаването на тежкотоварни автомобили по "Дунав мост 2".
27.01.2018, 10:15 часа
2476 2
Коментари

Цене Уестия

27.01.2018, 23:47 часа
дА МИ ЕДЕТЕ парафиновие уй

????????

27.01.2018, 23:22 часа
А ВРАЧАНИ КОГА ЩЕ ВЪСТАНАТ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha