Бургаски журналисти излязоха на бунт, съдят ги за публикувано съобщение от съда

Бургаски журналисти излязоха на бунт, съдят ги за публикувано съобщение от съда Бургаските журналисти въстанаха срещу съдия от Окръжния съд. Те се събраха пред съдебната палата, за да подкрепят колегите си от BurgasNews и BurgasInfo, съобщава другия бургаски сайт "Флагман.бг" 
Лице от криминалните хроники заведе дела на килограм срещу местни медии и осъди две от тях, защото са цитирали съобщение от полицията, което причинило на Петър Низамов душевен дискомфорт.
"ВСС, знаете ли как правораздават в Бургас?“ „Съдия Кунчев застана на страната на престъпността“, пише на някои от плакатите, които протестиращите журналисти вдигнаха.
„Протестът е заради две решения от края на миналата седмица на един и същи съдия. С тях две от регионалните медии са осъдени, защото са причинили душевен дискомфорт на станалия известен като ловец на мигранти Петър Низамов, като са го нарекли бияч. Публикациите са от преди повече от пет години и се базират на официални прессъобщения на полицията и прокуратурата. Става въпрос за побой над охранител в дискотека“, припомня репортерът Лора Стаматис.
„Решението на съдия Кунчев отваря вратите на всеки криминално проявен да осъжда медии, което ще даде криле на хората от този контингент непрекъснато да завеждат дела. Като го освободиха от съдебни такси, му дадоха право да съди медии на конвейер“, заяви Боряна Тенчева пред Би Ти Ви.
15.01.2018, 09:52 часа
499 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha