Нагла кражба! Мъж задигна оборота на магазин, докато си пазарува на вересия

Нагла кражба! Мъж задигна оборота на магазин, докато си пазарува на вересия Мъж отиде да си купи на вересия кисело зеле от местен магазин, но на тръгване решил да забогатее с оборота, научи BulNews.bg. Дръзката кражба станала в края на януари миналата година в Оряхово, като едва преди дни крадецът Б.И.С. беше осъден за постъпката си.
От документите в районния съд в Оряхово става ясно, че мъжът е осъждан, но реабилитиран. На 27 януари от 9 до 9.30 часа крадецът влязъл в хранителен магазин в центъра на града с намерението да вземе на вересия кисело зеле. Б.И.С. бил от редовните клиенти на продавачката и често пазарувал, но плащал по-късно, понеже доста често закъсвал за пари. Крадецът се издържал с инвалидната пенсия от 120 лева на жената, с която живеел на семейни начала.
Продавачката влязла в склада на търговския обект, за да  вземе от стоката, като през това време Б.И.С. забелязал портмонето на масата зад щанда и решил да го вземе. За да отклони вниманието й поискал да купи от магазина и риба. Жената отново влязла в склада, а мъжът бързо дръпнал портмонето. Той взел рибата и си тръгнал най-спокойно.
Крадецът отишъл в дома си и казал на жената, с която живее, че е намерил портмонето на пазара в Оряхово. Извадил от него  паричните средства и ги преброил. Част от парите поставил в плик, а останалата част прибрал у себе си. Веднага след това изгорил портмонето в печката.
Оказало се, че в него имало 617 лева. Малко по-късно същия ден продавачката установила липсата и веднага извикала полицията. Жената обяснила, че по времето, когато изчезнало портмонето в магазина са пазарували двама мъже, като посочила кои са и къде живеят. Униформените веднага претърсили жилищата на заподозрените и заловили Б.И.С., който по-късно предал на потърпевшата откраднатата сума.
 За действията си мъжът е осъден условно на половин година затвор. Присъдата подлежи на обжалване пред врачанския окръжен съд. 
28.12.2017, 08:30 часа
3325 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha