Десетки се събраха на Коледна литургия във Видин

Десетки се събраха на Коледна литургия във Видин Тържествена света литургия бе отслужена за Рождество Христово в катедралния храм "Св. вмчк Димитър Солунски" във Видин. Богослужението бе оглавено от протосингела на Видинска света митрополия архимандрит Антим. Прозвуча и патриаршеското и синодално послание за Рождество Христово. То бе прочетено от архимандрит Евтимий.
"В деня на славното Христово Рождество отечески приветстваме всички верни чеда на светата наша Православна Църква в Родината ни и далеч от нейните предели, като всесърдечно благопожелаваме на всички вас крепко здраве, бодър дух и благословени от Бога успехи във всяко богоугодно и доброполезно начинание! Божията милост и любов, благодат и мир на раждащия се днес във Витлеем Богомладенец и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас!"
На литургията присъстваха областният управител на Видин Албена Георгиева и зам.-областният управител Анжело Методиев, кметът Огнян Ценков, зам.-кметът Венци Пасков и секретарят на Общината Иванела Андреева. Десетки видинчани изпълниха храма. Хората се помолиха най-вече за здраве и благоденствие:
"Молим се за здраве и за благоденствие на всички и на най-близките си. Най-ценно е здравето, всичко друго се постига. Алчността не трябва да я има, всеки трябва да живее нормално, достатъчно е да има какво да хапне, да посрещне хората си, няма нужда от излишната алчност, която при нас е в големи размери...
Здраве, щастие, благоденствие за хората, които обичам и за всички хора в България и по света. Дано идната година да бъде много благословена за всички!"
Пред видинския катедрален храм бе раздаден празничен курбан. За здраве и благоденствие от него си взеха вярващи християни от Видин и населените места в общината, дошли да се помолят и поздравят за Рождество Христово. 
25.12.2017, 13:22 часа
808 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha