Коледен турнир по ускорен шах организират за Коледа в Мездра

Коледен турнир по ускорен шах организират за Коледа в Мездра За 28-ма поредна година навръх Рождество Христово в Мездра ще се проведе коледен турнир по ускорен шах (блиц). Организатори на спортната проява, традицията за чието провеждане датира от 1990 г., са Шахматен клуб "Локомотив" и Община Мездра. Турнирът ще се състои на 25 декември (понеделник) от 10:00 часа в салона на Социалния комплекс (бившата сграда на АПК-а). 
Досега заявки за участие в коледния турнир са подали около 20 състезатели. Сред тях са миналогодишният победител д-р Гроздан Лозанов, м. с. инж. Ивайло Цеков и 77-годишният доайен Любен Лишковски. Главен съдия на турнира е м. с. Тошко Кирков. 
Съгласно регламента, чрез жребий участниците ще бъдат разделени в две предварителни групи, в които ще играят помежду си по кръговата система "всеки срещу всеки". Партиите ще бъдат с 5-минутна контрола. В следващата фаза заелите първите три места в двете групи ще образуват финална шестица, в която също ще играят "всеки срещу всеки". 
Призьорите в крайното класиране ще получат купи, грамоти и парични награди, осиryрени от Община Мездра. Наградният фонд на турнира е 200 лв. 

24.12.2017, 15:30 часа
744 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha