Френски учител въртял любов с 14-годишна ученичка

Френски учител въртял любов с 14-годишна ученичка 31-годишен учител по математика бе осъден на 18 месеца затвор условно заради връзка с 14-годишна ученичка. Той няма право повече да упражнява учителската си професия и да работи с малолетни.
Случаят стана повод за дебат за възрастта за съгласие за сексуален контакт, която не е фиксирана във Франция.
Съдът призна преподавателя за виновен за сексуално посегателство върху непълнолетно лице под 15 години, злоупотребявайки с властта, произтичаща от неговите функции като учител. 
Процесът повдигна в обществото дебат за минималната възраст, на която може да бъде дадено съгласие за сексуален акт. Такъв праг във Франция предстои да бъде дебатиран в парламента на страната следващата година. Президентът на Франция Еманюел Макрон, в рамките на представянето на "план срещу сексисткото и сексуалното насилие", поиска тази възраст да е 15 г. 
Самият преподавател твърди, че инициативата за тяхната връзка е дошла от страна на ученичката, а той признава, че в нейно присъствие не се е чувствал като неин учител, а като неин приятел. Според него двамата са се обичали и от негова страна не е имало момент на принуда или злоупотреба.
28.11.2017, 10:58 часа
1426 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha