​Като на кино! Вижте внимателно планирания обир на школо в Северозапада

​Като на кино! Вижте внимателно планирания обир на школо в Северозапада Полицията е заловила извършителите на кражба от училище във Вършец, съобщиха от пресцентъра на МВР. Те са направили пълни самопризнания и са разкрили на криминалистите подробности около обира.
Както BulNews.bg съобщи, престъплението е извършено в нощта срещу 31 октомври. Двамата бандити нахлули в сградата на СУ „Иван Вазов“ и задигнали пари от кабинет и столова. След разследване станало ясно, че извършителите са 29-годишният И. Ненов и С. Антонов на 16 години, и двамата от Вършец.
Излиза, че обирът е бил внимателно планиран от младежите. Те си направили маски от зимни шапки, на които направили процепи на очите. Били се оборудвали и с ръкавици, за да не оставят отпечатъци.
Около 2 часа във въпросната нощ двамата се отправили към врата на столовата на школото. С помощта на трион те срязали метална халка на катинара и с удар с крак разбили влетели вътре. От столовата били задигнати около 70 лева на монети, които са се намирали в затворен шкаф.
След това крадците разбили заключващ механизъм на тезгяха и оттам проникнали в коридора на първия етаж на училището. Стигайки до фоайето те забелязали, че има охранителна камера. С помощта на стол се опитали да я изключат и демонтират, но не успели.
Без да се притесняват особено двамата бандити се отправили по стълбите към втория етаж, където се помещава стаята на касиера. Там разбили врата на стаята чрез удари с крак. В бюрото те намерили 61 лева, които прибрали. Тогава забелязали метална каса, която била монтирана зад вратата. Чрез ключ, който намерили в едно от чекмеджетата на бюрото, отключили касата и взели намиращата се вътре сума от 168.29 лева.
Това не стигнало на крадците и те се отправили към директорски кабинет на третия етаж с цел да откраднат лаптопа на ръководителя на училището, но вратата била заключена. На мястото имало втора охранителна камера, която също се опитали да демонтират безуспешно.
След като разбрали, че няма какво повече да отмъкнат, крадците излезли от сградата на училището. Те скрили шапките и ръкавиците в храсталак на около 50 метра от местопрестъплението, а триона отнесли в дома на Ненов. Около 4 часа същата нощ те се обадили на неизвестен към момента техен авер, който ги закарал в Монтана. Там те се укривали до миналата нощ. Изглежда вече били похарчили откраднатите пари и около 3 часа тръгнали пеша към Вършец. По пътя били застигнати от линейка на Центъра за спешна медицинска помощ в курортния град и медиците ги взели на автостоп.
В това време обаче ченгетата вече били установили самоличността на крадците. Още рано на следващата сутрин ченгетата ги издирали в домовете им и ги закарали в ареста, където след разпитите са оставени за 24 часа. Работата по случая продължава. 
03.11.2017, 10:14 часа
4520 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha