Акция "Зима" във Врачанско! Полицията започва масови проверки на пътя

Акция "Зима" във Врачанско! Полицията започва масови проверки на пътя Засилени проверки на велосипеди и моторни превозни средства ще се провеждат през ноември като част от тазгодишната акция "Зима 2017" за пътна безопасност при зимни условия. Акцията ще се проведе от  1 до 30 ноември.
През първата седмица ще се следят велосипедисти и каруци. По време на втория етап на фокус ще бъде безопасността на пешеходците, а при третия дали автомобилите са подготвени за движение при зимни условия.
Припомняме, че от 15 ноември до 1 март автомобилите задължително се движат със зимни гуми или гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. Водачи, подкарали превозните си средства без зимни гуми ще бъдат санкционирани от пътните ченгета с по 50 лв.
От пътна полиция уточниха, че ще бъдат проверявани също и изправността на светлините на автомобилите, където при открита нередност  глобата е от 150 лева. По време и на акцията на пътя ще бъде изкаран и уред за проверка на фаровете и дали те са регулирани правилно.
Полицаите ще следят също за това дали автомобилът е с изправни стъклочистачки и дали те също не са износени. 
Във връзка с настъпването на зимния сезон от пътна полиция отправят препоръка и към пешеходците. Те ги съветват да носят светли дрехи и да се оглеждат често, особено ако са с шапка или качулка.
30.10.2017, 15:16 часа
2266 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha