Кметът на Мездра участва в международна делегация, посветена на доброволчеството /снимки/

Кметът на Мездра участва в международна делегация, посветена на доброволчеството /снимки/ Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков бе част от международна делегация в Испания. Визитата бе посветена на доброволчеството и възможностите за развите и повишаване броя на доброволците в Европа.
Десетки млади хора от Португалия, Гърция, Словакия, Естония, Унгария, България, Турция и Италия, участващи в европейска програма, насърчавана от Общинския съвет на Община Куртис, Област Галисия (Испания), посетиха Паласио Фонсека, където се помещават ректоратът на Университета Сантиаго и правният факултет.
Международната делегация бе посрещната от кмета на Община Куртис Хавиер Каинсос и Сесилия Вазкез Суарес- генерален директор на младеща в Област Галисия. По време на срещата всяка една от 9-те общини представи своя общински център, както и ползите от това да участва в подобни проекти и форуми.
След официалната среща, делегацията бе приета в Парламента на Галисия и от Карлос Лопез Креспо-депутат от най-голямата политиеска сила в местния парламент -Народната партия. Гостите бяха запознати с работата на институцията, с нейната история и с проблемите, които решава. Посетителите имаха възможност да зададат въпроси, като най-обсъжданата тема бе референдумът в Каталуня. 
29.10.2017, 13:45 часа
514 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha