Вижте какво правят успешните хора през почивните дни

Вижте какво правят успешните хора през почивните дни Събота и неделя традиционно се смятат за дните, в които човек трябва да поспи до по-късно, да излезе късно вечерта и да се забавлява с приятели, без никакви ангажименти. За успешните хора обаче уикендът често изглежда по съвсем различен начин. Според сайта Born Realist повечето от тях се придържат към няколко правила, на основата на които изграждат по-продуктивна нова седмица. Ето кои са те:

Ранно ставане
Дори през събота и неделя главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук признава, че става в 3:45 часа сутринта. Може би това е прекалено рано за повечето хора, но като цяло събуждането преди 9 часа ще ви даде повече свободно време за различни занимания.

Четене
Човек не трябва да пренебрегва значението на книгите. На това мнение е шефът на платформата за резервации на пътувания Travel Ticker Eймантъс Балсиенъс, който споделя: "Четенето и желанието да съм в течение на това, което се случва, ми дава възможност да открия неща, които конкурентите ни пренебрегват.". Набавянето на нови знания през уикенда ще ви помогне да се справите по-лесно със задачите си през седмицата.

Време за любими занимания
Човек не трябва да загърбва и любимите си занимания. Успешните бизнесмени често са и креативни личности с много хобита и интереси. Така например актрисата Мерил Стрийп признава, че обича да плете, а американският президент Джордж Буш рисува с картини с маслени бои.

Откъсване от мобилните устройства
Всеки се нуждае от време, в което да остави телефона си у дома и да не отваря мейлите си. Това е и чудесният момент за кратки пътувания на близки разстояния.

Поглед в перспектива
Макар да си почиват, успешните хора никога не губят инерция. Затова те винаги отделят време да помислят в перспектива и да изработят план как да постигнат целите си.

Спортуване
Два дни лежане никак не е добра идея. Нужно е спортът също да не се пропуска. Така например милиардерът предприемач Ричард Брансън е фен на кайтсърфинга, а индийският супербогаташ Анл Амбани е участник в маратони.
30.09.2017, 10:50 часа
840 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha