Синоптици: Слънце и дъжд ще се редуват през следващите дни

Синоптици: Слънце и дъжд ще се редуват през следващите дни През следващото денонощие над по-голямата част от страната облачността ще е значителна и на много места в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд, в източните райони ще са значителни по количество. През деня валежите от север ще започнат да спират, но на много места в Южна България ще продължи да превалява, а в югозападните райони и ще прегърми. В северозападната част от страната ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа умерен източен вятър, в източната половина от североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - между 17° и 22°, по-ниски в Югоизточна България 13°-16°. В София минималната ще е 8°, максималната – около 20°.
Над планините облачността ще е значителна с валежи от дъжд, над 2200 m – от сняг. След обяд на места в Рило-Родопската област ще прегърми. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 4°.
Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. На места главно по южното крайбрежие валежите ще са значителни по количество. След обяд над Северното Черноморие облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 14°-17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
В сряда ще преобладава облачно време, на места с краткотрайни валежи. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има сутринта над западните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в Източна България - предимно умерен, от североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - между 17° и 22°.
В четвъртък вятърът ще отслабне и ще придобие северна компонента. Над много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици ще има главно в североизточните райони и в югозападната част от страната.
29.04.2024, 13:56 часа
260 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha